Traumeomsorg

Sp og SV varsler omkamp om nedlegging av akuttkirurgien ved Odda sjukehus

Publisert Sist oppdatert

– Vi frykter dette kan bli starten på slutten for sykehuset, sier Kjersti Toppe. – Norske politikere må innse at vi styrer Norge, ikke Danmark, sier Audun Lysbakken, ifølge NRK Hordaland.
Tirsdag ble det kjent at administrerende direktør i Helse Fonna, Olav Klausen, anbefaler helseforetakets styre å legge ned akuttkirurgien ved Odda sjukehus.
Tusenvis av demonstranter har flere ganger vært samlet i kommunen med kun 7000 innbyggere for å si tydelig ifra om at de vil beholde akuttkirurgien. De blir altså ikke hørt av direktøren, men nå kan de få hjelp på Stortinget.

– Kan bli starten på slutten

– Senterpartiet vil ta dette opp på Stortinget hvis styret ikke vil videreføre akuttfunksjonen. Vi frykter dette kan bli starten på slutten for Odda sjukehus. De er nødt til å ha den kirurgiske kompetansen dersom det skal være trygghet i tilbudet, og dersom fagmiljøet skal ha bærekraftig bredde, sier Kjersti Toppe til NRK.
Hun reagerer på den administrerende direktørens argumentasjon.
– Det er oppsiktsvekkende rent faglig sett. Han argumenterer ikke med at behovet for øyeblikkelig kirurgisk hjelp blir mindre i Odda-området, men med at det blir for få kirurger i Norge. Det blir feil. Nedleggelse betyr at folk i Odda-området ikke engang får beredskap for kirurgisk stabilisering og vurdering ved akutte hendelser, slik traumeplanen sier at alle skal ha innen 45 minutter, sier Toppe.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS