Responstid

Ambulansedirektør: Regjeringens 20 ekstra ambulanser vil ikke styrke beredskaben

Publisert Sist oppdatert

Et af regeringens valgløfter er, at der vil blive indsat 20 nye beredskaber i form af ambulanser, akuttbiler eller akuttlegebiler. Men ifølge den prehospitale direktør i Region Sjælland, Benny Steve Jørgensen, vil de ekstra enhetene neppe gjøre en forskjell. De vil nemlig ikke endre responstiden med et eneste sekund, skriver BeredskabsInfo.
Den nåværende regjering vil plassere 20 nye akuttenheter i de områder av landet hvor det er særlig behov for å forbedre responstidene.
Region Sjællands prehospitale direktør, Benny Steve Jørgensen, mener at regjeringens løfter er mere bløff enn fakta.
«Når regjeringen lover en bedre akuttberedskab og bedre ambulanseresponstider, omgår de fakta. 20 ekstra beredskaber i form af ambulanser, akuttbiler eller akuttlegebiler vil IKKE flytte responstiden et eneste sekund», skriver Benny Steve Jørgensen i et innlegg på Facebook.
«Regionene har på beste vis utviklet akuttberedskaben ved en oppgradering av ambulansearbeidernes kompetanser de siste årene. Det skal vi fortsette med, nettopp fordi det vil understøtte ideen med det nære helsevesenet», skriver den prehospitale direktøren, som slår fast at han ikke mener at regjeringens forslag «har den virkning som de gjerne forteller i nesten samtlige debatter om helsereformen».
«Jeg under meg over at vi som arbeider med dette til hverdags og i mange år, ikke er blitt hørt”, slutter Benny Steve Jørgensen.
Regjeringens forslag er fremsatt som ledd i helsereformen som vil medføre en nedleggelse av regionene – og dermed altså også Region Sjælland.
Les mer om saken hos BeredskabsInfo

Powered by Labrador CMS