Stasjonen vår

Volkswagen Amarok utenfor stasjonen på Osterøy
SJETTE I REKKEN: Amarok-en på Osterøy er den sjette Volkswagen som server tjenesten nordøst for Bergen. Dagens vaktlag er Endre Mongstad Ulvund og Monica Lothe Foto: Stasjon Osterøy.

På Osterøy startet det med en ambulanse fra Munchen-OL i 1972

Ambulansetjenesten på Osterøy strekker seg tilbake til tidlig 1970-tallet. Før den tid var det syketransport med stasjonsvogner med litt hjemmesnekrede flettekorg-bårer med madrass.

Publisert

– Etter OL i Munchen i 1972 dukket den første ordentlige ambulansen opp, forteller Steffen Fløysand Berland som er assisterende seksjonsleder i Helse Bergen.

– I 1973 fikk Osterøy ambulanse. De overtok en Volvo som var blitt brukt under sommer-OL i Munchen i 1972. Det var en privatperson som hadde ansvaret og drev med sykepleiere, fortsetter Fløysand Berland.

I 1993 overtok Osterøy Røde Kors tjenesten frem til Os Røde Kors overtok i 2001. Og holdt koken helt frem til da Helse Bergen overtok driften i egen regi 1. januar 2006. Men Røde Kors var involvert lenge før det.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS