Redningshelikopter

Nye redningshelikoptre er forsinket

Publisert Sist oppdatert

Sea King-erstatterne skulle vært på plass 1. april, men er forsinket, melder Teknisk Ukeblad.
Verken kjøperen, Justis- og beredskapsdepartementet, eller produsenten, Leonardo Helicopters i England, ønsker å si særlig mye om årsaken til forsinkelsen eller nøyaktig når 330-skvadronens hovedbase på Sola får de nye AW101-maskinene.
– Planen er at de første helikoptrene kommer til Norge sommeren 2017, heter det i en epost fra departementet.

Nyvinninger

På oppfølgingsspørsmål om årsaken til forsinkelsen og hva slags konsekvenser dette får for innfasingsprogrammet, svarer kommunikasjonsenheten i departementet:
– Forsinkelsen skyldes utfordringer i produksjonen, test og sertifisering av de første helikoptrene. De nye helikoptrene vil ha verdensledende teknologi og en rekke nyvinninger. Innføring av ny teknologi vi ofte innebære utfordringer i utviklings- og testfasen.
Det er spesielt to av nyvinningene som har skapt en del vanskeligheter: Den nye digitale autopiloten og den nye aesa-radarinstallasjonen. Men da Teknisk Ukeblad besøkte helikopterfabrikken i Yeovil sist høst, ble dette sagt å være under kontroll.

Etter planen skulle de to første helikoptrene testes i rundt ett år før de skulle settes i operativ drift.

Ifølge departementet er det fortsatt slik at de første AW101-helikoptrene skal settes i operativ drift i 2018 og at alle 330-skvadronens baser skal være operative med de nye helikoptrene i løpet av 2020, skriver Teknisk Ukeblad.

Les mer om saken hos Teknisk Ukeblad

Powered by Labrador CMS