Nyheter

Overdose.

OUS mistenker urent dop i omløp

De siste dagene har det vært flere tilfeller av rusleaterte hjertestans hos pasienter som bruker sterke narkotiske stoffer.

Publisert Sist oppdatert

OUS mistenker at det er sterkt narkotisk stoff, eller urent stoff i omløp i Oslo. Prøvene er så langt ikke analysert, så universitetssykehuset kjenner ikke til hvilke stoff det kan være snakk om. Pasientene har vært unge, voksne, til middelaldrende.

Overlege ved akuttmedisinsk avdelingAleksander Rygh Holten ved Oslo universitetssykehus påpeker at de ikke vet med sikkerhet at det er urent dop.

– Men vi har hatt pasienter med hjertestans som gir grunn til mistanke. Vi på intensivt ser ganske sjeldent alvorlige heroinforgiftninger, fordi pasientene behandles så godt av ambulansepersonell og andre helsepersonell ute. De kommer derfor sjeldent til oss, fordi de har fått så profesjonell behandling. Derfor er det påfallende at så mange har fått hjertestans, sier Rygh Holten til Ambulanseforum.

Han forteller videre at de har hatt tre tilfeller av hjertestans på deres avdeling bare i helgen.

– Heroinmistqenkte hjertestans er noe vi ser veldig sjeldent. Vi har 5-600 forgiftninger årlig, men her er det omstendighetene som er spesielle, sier Rygh Holten.

Foreningen for human narkotikapolitikk mener det skyldes et nytt farlig heroinparti, og at det også er tilfeller av det samme stoffet i Oslo.

– Jeg er kjempebekymret. Plutselig kan tiltalls mennesker dø av et farlig parti heroin, sier leder i Foreningen for human narkotikaolitikk Aril Knutsen til NRK.

Powered by Labrador CMS