Medieklipp

Hans Morten Lossius.

Reagerer på mistenkeliggjøring

– Luftambulansetjenesten er offentlig finansiert, men vi bidrar med 250 ekstra millioner kroner til staten fordi vi kommuniserer om stiftelsens bidrag ut, sier Hans Morten Lossius, generalsekretær i SNLA.

Publisert Sist oppdatert

Som Dagens Medisin skriver, reagerer leger ved akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) på hvordan Stiftelsen norsk luftambulanse (SNLA) markedsfører seg.

Hans Morten Lossius, generalsekretær i SNLA kan ikke forstå hvorfor enkelte miljøer har behov for å mistenkeliggjøre organisasjonen.

Akuttlegene i sykehusene «reklamerer» ikke med at de redder liv?

– Luftambulansetjenesten er offentlig finansiert, men vi bidrar med 250 ekstra millioner kroner til staten fordi vi kommuniserer om stiftelsens bidrag ut. Det er sammen vi blir sterke og det er samarbeidet mellom staten og oss som gjør at dette blir bra. Det at 300.000 mennesker velger å støtte oss, det tar vi som en tillitserklæring og et tegn på at vårt arbeid er viktig, sier han.

Han understreker at det er staten som eier tjenesten, og at han er enig i at det ikke skal være private kommersielle som skal drive ambulansehelikoptertjenester.

– Men vi gjør staten bedre gjennom innsamlede midler. Folk gir til oss selv om de vet at det er staten som har ansvaret og som finansierer.

Mener liv reddes
– Hva tenker du om at dere i markedsføringer selger et budskap om at dere redder liv, når anestesilegen om bord er ansatt i helseforetaket?

– Det er vår forskning og utvikling som vi mener redder liv. Og den implementerer vi sammen med helseforetaket i tjenesten. Det er helt umulig å isolere bidraget forskning og utvikling.

Les mer om saken hos Dagens Medisin

Powered by Labrador CMS