Medieklipp

Norsk AW101 lander på St. Olavs hospital 13. september 2019.

Nå kan helikoptrene lande på sykehuset i Bodø

Landingsplassen åpner og settes i drift 8. september.

Publisert Sist oppdatert

20. august fikk Nordlandssykehuset teknisk- og operativ godkjenning av landingsplassen på taket fra Luftfartstilsynet, melder nettavisen Bodø Nu.

Godkjenningen er gitt med dispensasjon om at skumslukkeanlegget, som foreløpig ikke er ferdigstilt, er på plass innen 20. januar 2023.

– Det er godt å endelig kunne ta imot helikoptre på sykehuset. Nå blir landingsplassen så nært behandlingsstedet som det er mulig å komme, sier flyplassjef Øystein Hoel.

– Viktig

Dermed unngår man omlasting fra helikopter til ambulansebil og transport fra flyplassen.

– Det er veldig viktig ved tidskritiske hendelser.

Vi sparer inntil 20 minutter med å lande på sykehustaket, sier Hoel i en pressemelding. Fram mot neste onsdag jobbes det med fullføring av opplæringen av personell og få på plass de siste interne rutiner for mottak av helikopter.

– Eksterne operatører tar også del i dette og samhandlingen mellom alle aktører skal på plass. 330-skvadronen skal trene på landinger frem mot åpningen i neste uke, forteller Øystein Hoel.

Godkjent

Det er foretatt to nødrettslandinger på den nye landingsplassen. I slike tilfeller avgjør fartøysjefen at det er nødvendig av hensyn til liv og helse.

– Fra og med neste onsdag er bruken av landingsplassen godkjent. Da er vi klare til å ta imot det første helikopteret, avslutter flyplassjef Øystein Hoel.

Les saken på Bodø Nu sine nettsider.

Powered by Labrador CMS