Medieklipp

Luftveishåndtering.

Innsamlingsaksjon - Sårt behov for hjertekompresjonsmaskin

Surnadal og Rindal Ambulanse ved Linda Kvande og Bettina Helgetun har i samarbeid med Surnadal brannvesen ved Tor Arne Moen, gått sammen for å starte en innsamlingsaksjon til inntekt for kompresjonsmaskin til de to kommunene.

Publisert Sist oppdatert

Maskinen det er snakk om er en Lucas 3 hjertekompresjonsmaskin, skriver Trollheimsporten.

Denne maskinen utfører mekaniske hjertekompresjoner i situasjoner der dette ikke er mulig, ved for eksempel transport av ambulansen. I en ambulanse under transport skal også ambulansepersonellet være sikret, og det er da ikke mulig å utføre hjertekompresjoner av sikkerhetshensyn.

Lucas-maskinen kan bidra med livreddende arbeid da den kan utføre mekaniske kompresjoner over lengre tid når en pasient blir transportert, og det frigir også ambulansepersonellet til å utføre annen behandling samtidig.

– Det er ønskelig at vi har en i hver kommune og at den er tilgjengelig for bruk også for brannvesenet slik at de kan benytte seg av den ved utrykning, sier Kvande.

Det er tenkt at maskinene ikke skal være pakket i ambulansebilene, da det er ideelt at brannvesenet også får tilgang på dette hjelpemiddelet.

En Lucasmaskin koster 130-140.000.

Les mer om saken hos Trollheimsporten

Powered by Labrador CMS