Medieklipp

Ambulanse i Midt-Norge.

Foreldrene kjører pasienter med mulig koronasmitte. Hjemme har de en lungesyk sønn

Hver dag lever Bente Kvernberg og Rune Vitsøe med frykten for å dra med seg koronaviruset hjem til sin to år gamle lungesyke sønn.

Publisert Sist oppdatert

Begge jobber i ambulansetjenesten og har ingen sympati med de som klager over at hyttepåska ryker, skriver Adressa (krever innlogging).

Hjemme på gården i Melhus er hverdagen blitt et ekstra krevende puslespill for Bente Kvernberg (37) og Rune Vitsøe (43).

Begge er ambulansearbeidere i turnus, og nå er ikke barnehagen det beste stedet for toåringen som er lungesyk og i risikogruppen for koronasmitte.

– Jeg kjenner på en fortvilelse over å se at folk ikke skjønner at nå må vi trå til. Jeg blir provosert og litt hissig når jeg kjører forbi City Syd på vei til jobb og ser store samlinger med folk, sier Bente Kvernberg.

– Er du redd for å dra med smitte hjem?

– Ja, jeg tenker på det, sier hun.

Har null sympati

Da Erna Solberg informerte om at ingen får dra på hytta denne påska og at folk ikke skal være sammen i større grupper enn fem personer, sendte tobarnsmoren på Melhus en varm takk til statsministeren.

– Det er beklagelig at noen ikke skjønner det, og at fokuset har havnet på de som ønsker å dra på hytta. For å si det mildt, så har jeg null sympati med den frustrasjonen. Jeg tenker på de som ligger på sykehus nå og ikke får ha pårørende rundt seg på grunn av smittefare. Nå må vi alle ta i et tak, mener 37-åringen.

For de to ambulansearbeiderne er koronasmitten nær og virkelig. Til sammen har de 30 års erfaring i yrket, og de har aldri opplevd noe som ligner situasjonen Helse-Norge står oppi nå.

Selv om Bente ikke vet hva som møter henne på utrykning, er det ikke på jobb at hun er mest redd for virussmitte.

– Jeg er mer engstelig når jeg går på butikken, sier hun.

Møter forståelse

Da skoler og barnehager kort tid etterpå ble stengt i Norge, var de i kontakt med fastlegen for å høre om muligheten for at en av dem ble sykmeldt. Svaret var at ingen av dem har god nok grunn til å være hjemme.

I stedet løser de hverdagen ved hjelp av en forståelsesfull arbeidsgiver og en løsningsorientert barnehage som tirsdag kunne fortelle foreldrene at de nå har greid å legge forholdene til rette slik at yngstemann kan være der. De vurderer også å holde åpent på kveldstid og i helgene for å hjelpe foreldre i turnus.

Les mer om saken hos Adressa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS