Medieklipp

Dansk ambulanse.

Danmark: Falck pålagt bot etter for lang responstid

Falck i Region Nordjylland, har i løpet av det siste året hatt problemer med å sende ut ambulanser raskt nok til innbyggere i nød.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som har hatt store problemer med å bemanne regionens ambulanser, må nå betale millionbeløp i bot. Dette skriver den danske nyhetssiden BT.dk.

Region Nordjylland, som inntil nylig har hatt et samarbeid med Falck, bekrefter at Falck er blitt bøtelagt etter for en periode med for lang utrykningstid. Akkurat størrelsen på summen er 950.000 kroner, opplyser regionen.

– Etter kontrakten som ble inngått når Falck tok over regionens ambulansetjeneste, er selskapet bøtelagt da den krevde responstiden i tjenesten kontraktsåret 2021-2022 ikke er oppfylt, sier Peter Larsen, direktør i Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland i et skriftlig svar til BT.

Responstiden for kontraktsåret 2021-2022 viser nøyaktig at det i snitt har tatt ti minutter og tre sekunder – fra innringer hadde behov for ambulanse til den kom.

Men i kontrakten mellom partene skal kravet ha vært en responstid med gjennomsnittstid på ni minutter og 12 sekunder.

Det betyr at innbyggerne har måttet vente et ekstra i ca ett minutt lengre på ambulanse det siste året.

Jørgen Mieritz, ambulansedirektør i Falck Danmark, opplyser til BT at den økte responstiden skyldes flere forhold.

– 2021 var et annerledes år, og den høye responstiden var et resultat av flere utfordrende faktorer.

Vi har vært preget av utfordring med mangel med ambulansepersonell, høyt sykefravær og krav om isolasjon på våre ansatte, som bare ble forsterket av at vi opplevde høyere ambulanseaktivitet på grunn av pandemien.

Alle disse faktorene har påvirket tjenesten i stor grad, inkludert responstiden.

Region Nordjylland og Falck avsluttet samarbeidet pr. 1. april 2022. I stedet vil regionen selv stå for det meste av ambulansedriften.

Direktøren legger også til at Region Nordjylland og Falck har hatt en god og konstruktiv dialog gjennom samarbeidet.

Les hele saken på BT sine nettsider.

Powered by Labrador CMS