Medieklipp

Hjerneslag.

Ambulansepersonell i distriktet med egen fagdag for unikt CT-prosjekt

En egen fagdag for ansatte som jobber med fjernstyrt CT på Hallingdal sjukestugu og Ringerike sykehus ble nylig gjennomført.

Publisert Sist oppdatert

Fjernstyrt CT av slagpasienter på Hallingdal sjukestugu har vært et tilbud fra mars 2018.

Som første lokasjon i Norge, og i verden for øvrig, tilbys slagbehandling 24/7 ved hjelp av spesialtrent ambulansepersonell onsite og medisinsk LIS og radiograf på videolink. Dette skriver Vestre Viken Helseforetak på sine nettsider.

Godt samarbeid

Ambulansepersonell bistår radiograf som fjernstyrer CT-maskinen fra Ringerike, og de utfører NIHHS-score og gir aktuell behandling som forordnes av medisinsk LIS.

Ved et hjerneslag dør om lag 1,7 millioner hjerneceller hvert minutt. Rask og korrekt behandling er essensielt for denne pasientgruppa. Ved opplæring, trening og oppgavegliding oppnås nettopp dette.

Kompetansen hos de involverte partene ivaretas med ukentlige øvelser og en fagdag hvert år.

Nyttig fagdag

I mars ble det arrangert en egen fagdag for ambulansepersonell stasjonert på Ål.

Denne dagen ble gjennomført sammen med medisinsk overlege på Ringerike sykehus og modalitesansvarlig radiograf CT Ringerike sykehus.

Årets fokusområder under fagdagen var strålehygiene, praktiske øvelser på CT-lab, undervisning om pasientgruppa samt scenariotrening sammen med radiograf og LIS-lege på videolink fra Ringerike.

Les hele saken på Vestre Viken HF sine nettsider.

Powered by Labrador CMS