Medieklipp

Fra arrestasjonen av ambulansekapreren.

Ambulansekapreren dømt til 13 års forvaring

Mannen som høsten 2019 kapret en ambulanse på Torshov, er i Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års forvaring for sju drapsforsøk. Dommen er strengere enn tingrettens.

Publisert

Borgarting lagmannsrett har funnet 34-åringen skyldig i drapsforsøk på et eldre ektepar, en kvinne med tvillinger i en barnevogn og to politibetjenter da han kjørte med en kapret ambulanse på Torshov i Oslo 22. oktober i 2019. Dette melder nettavisen Vårt Oslo på sine nettsider.

– Lagmannsretten finner det bevist at tiltalte holdt det for mest sannsynlig at han ville treffe moren og barnevognen med tvillinger da han kjørte mot dem på fortauet, og at de ville bli drept som følge av sammenstøtet, skriver lagdommer Eirik Vikanes i dommen som ble avsagt onsdag.

Borgarting dømmer mannen til 13 års fengsel med en minstetid på ni år. Dommen er i tråd med aktors påstand og er enstemmig.

– Vi er selvfølgelig tilfreds med slutningen, og at vi får medhold i innholdet i straffen, altså forvaring i tråd med påstanden.

Vi er også fornøyd med at retten har funnet at drapsforsøkene var forsettlige, sier aktor Alvar Randa til NTB.

Nektet for drapsforsøk

I mai i fjor ble mannen dømt i Oslo tingrett til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for drapsforsøk på de sju personene og en rekke andre forhold under og i forkant av ambulansekapringen.

Da saken gikk i Oslo tingrett i april i fjor, ble mannen dømt for 24 forhold, hvorav 19 av dem skjedde i forbindelse med ambulansekapringen 22. oktober 2019.

I tingretten erkjente mannen straffskyld for samtlige av tiltalepunktene, men ikke drapsforsøkene og trusler mot politiet i forbindelse med at han styrte ambulansen rett mot to politibetjenter. Han valgte derfor å anke dommen.

Les hele saken nettsidene til Vårt Oslo.

Powered by Labrador CMS