Luftambulanse

Nektet å ta opp ambulanseflysaken

Publisert Sist oppdatert

Null respons på advarsel om ambulanseflykutt i Finnmark, ifølge Altaposten.
Bakgrunn: Foreslår å «frata» Finnmark et ambulansefly og Luftambulansetjenesten får jetfly
I et brukerutvalgsmøte onsdag forsøkte Alf Bjørn å ta opp ambulanseflykuttet.
– Jeg fikk utvalget med på å behandle ambulanseflykuttet på slutten av møtet under posten eventuelt. Da jeg satte fram forslag kom det fram at det var for mye fokus på Alta, og da var det plutselig ikke stemning lengre for å behandle saken. Det som skuffer meg mest er at jeg heller ikke fikk støtte fra finnmarksrepresentantene i utvalget, sier Bjørn, Ap-veteranen fra Alta.
– Hva gjør de?
Selv spør Bjørn seg om Helse Nord bevisst har fått satt sammen et brukerutvalg med få eller ingen kritiske røster. Han opplever regionalt brukerutvalg (RBU) i Helse Nord kun som et sandpåstrøingsorgan som ikke evner å reise problemstillinger som ikke passer for Helse Nord-ledelsen.
– Kuttet i ambulanseflytilbudet vil bety et sterkt redusert akuttilbud i Alta, men det vil ifølge fagfolkene ramme resten av Finnmark enda hardere. Et samlet fagmiljø støttet av alt av finnmarkspolitikere står sammen om kreve at ambulanseflytilbudet opprettholdes med tre fly i Finnmark på basene i Alta og Kirkenes. For meg er det utrolig at brukerutvalget ikke ville være med å støtte en uttalelse med likelydende krav, forklarer den frittalende helsedebattanten.
Les mer om saken hos Altaposten
Les: Vil ha med seg alle fylkeslederne i ambulanseflysaken
Mer om saken: Fakta om responstid for ambulansefly
Les også:Mener ambulanseflyutskifting svekker beredskapen
Innlegg: Fremtidens luftambulansefly i Nord-Norge
Debatt: Vil ha med seg alle fylkeslederne i ambulanseflysaken

Powered by Labrador CMS