Luftambulanse

Babcock overtar luftambulansen: Synnøve går 120.000 kroner ned i lønn

Publisert Sist oppdatert

Når 93 piloter i luftambulansen må bytte arbeidsgiver går de kraftig ned i lønn, ifølge FriFagbevegelse.

1. juli overtar Babcock luftambulansetjenesten fra dagens operatør, Lufttransport. Totalt 93 av dagens 98 flygere blir med videre, men det har ikke skjedd uten kontroverser.

Går ned i lønn

Babcock lyste i utgangspunktet ut alle stillingene, og dagens flygere måtte i utgangspunktet søke jobber i konkurranse med alle andre.

Når 93 av dagens personell likevel blir med videre, er det til en lavere lønn og mindre gunstige tillegg. Synnøve Egeness Lilleli, flykaptein og tillitsvalgt i Lufttransports Flygerforening, taper alene 120.000 kroner inkludert alle ulempetillegg med ny eier og driver.

Mannen har mer erfaring, bedre ansiennitet og går enda mer ned i lønn.

Kostnaden for familien blir dermed stor. Men hva gjør man ikke når far og mor er etablert i Brønnøysund, har jobb i samme selskap og tre barn på fem, sju og åtte år som er vel innarbeidet på skoler og i lokalmiljøet?

Hvordan blir det å jobbe for en ny arbeidsgiver?

– Det vet jeg ikke. Jeg håper det går greit. Men i utgangspunktet jobber jeg ikke for et selskap. Det er pasientene og tjenesten som er drivkraften min, sier Synnøve Egeness Lilleli til FriFagbevegelse.

Et tøft år

Synnøve Egeness Lilleli har arbeidet på basen i Brønnøysund i 12 år. Her går hun sju dagers vakter i strekk, med 12 timer lang vakt. Med fri annenhver uke og 14 dager fri etter hver andre turnusuke.

Mannen går ikke samme vakt, men de får friukene sammen.

For Synnøve er det drømmejobben hun nå får beholde.

– Det er en spennende men også givende jobb. Du vet aldri hva dagen eller natta bringer. En stor del av min identitet består av å være ambulanseflyger, sier Synnøve.

Les mer om saken hos FriFagbevegelse

Powered by Labrador CMS