Luftambulanse

– Babcock er i rute

Publisert Sist oppdatert

Babcock avlyser krisen i akuttberedskapen. Nye fly, piloter og beredskapsplan er klar til overtakelsen, ifølge Altaposten (krever innlogging).
For innbyggerne i Alta-regionen, som har fra 13 til 28 mil til nærmeste sykehus, er de gule flyene som helseforetaket Luftambulansetjenesten disponerer det som kan skille mellom liv og død i situasjoner med akutt skade eller sykdom.
For bare måneder siden var aktørene enige om krise i tjenesten – skikkelig krise. Babcock Scandinavian Air Ambulance (SAA), som hadde vunnet anbudet ble skyteskive, selv om driftsoperatøren Lufttransport hadde nær ett år igjen av kontrakten.
– Folk har krav på det samme helsetilbudet uansett hvor de bor i landet. Mange pasienter i Finnmark er helt avhengig av at denne tjenesten fungerer hele døgnet, hver dag, året rundt. Derfor er det forståelig at det ble reaksjoner da folk oppfattet at beredskapen sviktet, sier Hilde Sjurelv som har stillingen som på engelsk heter Chief Operating Officer (COO).
På godt norsk er COO ansvarlig for operasjonene, og Hilde har kun Marius Hansen over seg i Norge. Han er sjef for selskapet i Skandinavia i det internasjonale konsernet som levererluftambulansetjenester over store deler av Europa.
– Vi er veldig glade for at 93 av 98 piloter som er i luftbambulansetjenesten blir med oss videre. Det sikrer videreføring av viktig kompetanse og erfaring, forteller Sjurelv, som totalt har 101 pilotårsverk i tillegg til 10 piloter i administrative stillinger som samlet utgjør seks årsverk. Samlet altså 107 hele pilotstillinger.
I mediebildet ble inntrykket at Babcock verken ville ha nok piloter, eller piloter med kompetanse for den tøffe jobben å fly i Finnmark i all slags vær og flyplasser. Nå står Sjurelv fram og ber folk i Finnmark, og over hele Norge der Babcock skal ta pasienter til sykehus, om å beholde nattesøvnen. Systemet skal være klart og kvalitetssikret 1. juli når Babcock, med sine nye moderne fly, overtar kontrakten.
– Vi skal gjøre det vi kan for å vise oss tilliten verdig når vi overtar, og jobber hardt for å holde fremdriften i vårt arbeid med å levere sikre og tryggeambulanseflytjenester til befolkningen.
Les mer om saken hos Altaposten (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS