Legevakt

Lege overså hjerteinfarkt – pasient døde

Publisert Sist oppdatert

Legevaktlegen henviste en pasient med hjerteinfarkt til nevrologisk avdeling, med avtalt transport 1,5 døgn senere, skriver Dagens Medisin.
En pasient kom til legevakten etter flere episoder med intense ryggsmerter mellom skulderbladene, og var blek og klam. Legen henviste pasienten til nevrologisk avdeling, hvor avtalen var transport hele 36 timer senere.
Etter ti timer i observasjonsseng på legevakten fikk pasienten hjertestans og døde, som følge av hjerteinfarkt.
Legevaktlegen fikk en advarsel fra Statens helsetilsyn, som viser til at det forventes at en legevaktlege har kompetanse til å fange opp mulig alvorlig sykdom og handle deretter.
Avbestilte ambulanse
Ifølge Statens helsetilsyn hadde flere sykepleiere gitt tydelig uttrykk overfor legen at de var uenig i forståelsen av pasientens situasjon.
De var ikke enige i at ambulanse ble avbestilt og at pasienten skulle ligge så lenge til observasjon på legevakten i stedet for å legges inn på sykehus som øyeblikkelig hjelp.
Heller ikke de pårørende oppfattet at de ble forstått av legen.
Statens helsetilsyn viser til at legevaktlegen tidlig feilvurderte ut fra at pasienten hadde en kreftsykdom. Videre hadde legen heller ikke journalført kontakt med AMK, og kontakt og uenighet med annet helsepersonell underveis.
Les mer om saken hos Dagens Medisin

Powered by Labrador CMS