Helse Nord

Ansatte ved Hammerfest ambulansestasjon har tatt godt imot den nye arbeidsplanen, forteller enhetsleder Jon Are Aslaksen (t.h.).

– Aldri har det vært bedre ambulanseberedskap i Finnmark

Beredskapen for ambulanse i Finnmark har aldri vært bedre. De nye turnusplanene i Alta og Hammerfest oppgis å være et løft for innbyggere og ansatte.

Publisert

30 ambulanser er stasjonert i 17 av 18 kommuner i Finnmark. I fjor tilbakela disse ambulansebilene 1.563.838,52 kilometer på veiene i regionen, noe som tilsvarer mer enn 39 ganger rundt jorda langs ekvator. Totalt løste ambulansetjenesten 20.341 oppdrag. Det totale timeforbruket ved disse oppdragene var 50.489,54 timer.

I 24 timer i døgnet, hele uka, er to ambulanser med personell på vakt i Alta, med sine 20 årsverk. I tillegg er en beredskapsbil på hjemmevakt mandag til fredag, døgnet rundt. Det samme gjelder for Hammerfest, med 16 årsverk, men en tredje bil som er en dagbil for avlasting. Denne bilen skal i tillegg være møtebil i de tilfeller AMK vurderer det som hensiktsmessig.

Finnmarkssykehuset skriver på deres nettside at klinikkleder Trond Carlson er fornøyd med at den samlede beredskapen er blitt bedre.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS