Aktuelt

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet lyttet til de fagorganiserte, og har sendt forslag til overgangsordning til høring.

Du kan gå opp i lønn med overgangsordningen

Mange av om lag de 1100 som kan bli godkjent i en overgangsordning som paramedisinere, kan vente lønnsøkning. For enkelte kan det være et unntak.

Publisert Sist oppdatert

I høringsnotatet kommer det fram at at det også kan ventes lønnsøkning for de som kvalifiserer til overgangsordningen. De regionale helseforetakene har gjennomført en kartlegging som viser at vel 1100 ansatte oppfyller de foreslåtte vilkårene.Det gjelder da i forskriften om autorisasjon som sykepleier og/eller ambulansearbeider og videreutdanning innen paramedisin eller en mastergrad i prehospitale tjenester. Det skrives i høringsnotatet at på grunn av forskjellig praksis i registrering av kompetanse, foreligger det imidlertid ingen nøyaktige tall på hvor mange som også vil oppfylle de foreslåtte vilkårene om yrkeserfaring.

Lønnsøkning

Når nye grupper helsepersonell får mulighet til å søke om autorisasjon som paramedisiner vil dette kunne påvirke lønnskostnadene til helseforetakene. En autorisasjon som paramedisiner åpner for at ansatte flyttes til lønnsgruppe 4 fra en lavere lønnsgruppe. Økte lønnskostnader er estimert til 30.000 kroner per ansatt som får autorisasjon som paramedisiner.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS