Barn

Ulf Wike Ljungblad har satt fokus på hjerte- og lungeredning for barn.

– Start med innblåsing for alle barn

Barnelege og spesialist i barnemedisin, Ulf Wike Ljungblad, påpeker at det har liten effekt med kun hjertekompresjoner for de aller minste.

Publisert Sist oppdatert

Ulf Wike Ljungblad jobber på sykehuset i Vestfold, og har i det siste satt fokus på hjerte- og lungeredning for barn. Han har tidligere hatt opplæring for ambulansepersonell i Vestfold og Telemark. I desember gikk overlegen ut i regionsavisen i Tønsberg. Han ønsket å gjøre de som ikke jobber innenfor helse oppmerksomme på hva som skal gjøres hvis hjertet til de minste stopper.

Helsepersonell har manglet standardisert opplæring for avansert hjerte- og lungeredning for barn (AHLR). Og det er nettopp dette Ulf Wike Ljungblad ønsker å gjøre noe med. Ambulanseforum treffer ham på kontoret. På gulvet er en matte med noen leker. På behandlingsbenken ligger en dukke. Med denne skal han snart skal vise hvordan man skal hjelpe barn mindre enn ett år.

Fem innblåsinger

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS