Ambulanseorganisering

– Helt feil å ta ambulanser

Publisert Sist oppdatert

Ambulansetjenesten vil få større betydning hvis regjeringas sykehusplan blir vedtatt. I så fall går Nordlandssykehuset i feil retning, mener lederen i Vesterålen regionråd, ifølge Bladet Vesterålen.
Les også: Så ofte hindrer dårlig vær ambulansefrakt i nord
I desember la helseminister Bent Høie (H) fram sitt forslag til Nasjonal helse- og sykehusplan. Her foreslo han blant annet å samordne den kirurgiske akuttberedskapen i Vesterålen og Lofoten, gjennom å gjøre sykehuset på Stokmarknes til såkalt stort akuttsykehus og fjerne akuttkirurgien fra sykehuset på Gravdal. Det vil blant annet kreve bedre ambulansetilbud.
Tirsdag arrangerte Helse Nord en stor konferanse i Bodø for å belyse spørsmålet om kirurgisk akuttberedskap fra flere sider, og forberede en høringsuttalelse før sykehusplanen behandles i Stortinget til våren.
Her innledet blant andre det nasjonale brukerutvalget, og de berørte sykehusforetakene som kan bli rammet av endringer i akuttberedskapen – både Universitetssykehuset Nord-Norge og Nordlandssykehuset. Dessuten var det også leger fra sykehus uten akuttkirurgi for å dele sine erfaringer.
– Det er soleklart at de prehospitale tjenestene må få større betydning i den nye strukturen. Det er stikk i strid med det Nordlandssykehuset legger opp til i ambulanseplanen, sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) til Bladet Vesterålen.
Hun mener regjeringa oppleves litt som å tale med to tunger.
– De sier tilbudet skal bli likeverdig over hele landet, men vi ser jo at det ikke blir tilfelle, legger hun til.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen

Powered by Labrador CMS