AmbulanseForum 2023

Randi Simensen ble under AmbulanseForum 2023 tildelt prisen Årets ambulansearbeider.

Randi Simensen ble årets ambulansearbeider 2023

Årets ambulansearbeider beskrives som et menneske som er raust, inkluderende, våkent og fremoverlent.

Publisert Sist oppdatert

I anledning av AmbulanseForum 2023 var det også tildeling av årets ambulansearbeider for 2023.

– De som er heldige å jobbe tett på denne personen opplever å bli sett, hørt og ivaretatt. Årets ambulansearbeider har en unik evne til å få de som er i nærheten til å føle at man er nyttig og uerstattelig i situasjonen, sa Astrid Karina Harring da prisen ble delt ut på AmbulanseForum 2023.

Sterke meninger og klare holdninger

Randi Simensen har en fartstid i ambulansetjenesten på snart 20 år. Hennes store engasjementet gjør det umulig å ikke ende opp med ansvar og oppgaver. Årets ambulansearbeider er definitivt ikke redd for hverken å mene noe eller å utføre arbeidsoppgavene det medfører.

I begrunnelsen ble det også trukket fram at årets ambulansearbeider er en person med sterke meninger, klare holdninger og et klokt hode, og har med det vært en helt avgjørende brikke for at simulering ble en del av ferdighetstrening og utsjekk i sitt helseforetak, noe som senere spredte seg i landet og i dag er en selvsagt metode for utvikling av faget. Under pandemien beskriver kollegaer at årets ambulansearbeider leverte smidig og godt undervisnings opplegg.

Randi Simensen fikk tildelt prisen som årets ambulansearbeider, og beskrives som en person med sterke meninger, klare holdninger og et klokt hode.

Simensen har vist stort engasjement, og har vært med hver gang noe er nytt, og det har blitt gjennomført utallige pilotstudien. Blant disse er prehospitalt psykisk helsearbeid, veilederstudie for prehospitalt personell, et beredskaps studie og den prehospitale masterutdanningen ved UIS.

Selv om årets ambulansearbeider i dag gjennomfører doktorgrad på fulltid er det å ha «skoa på», være sammen med kollegaer i rødt og møte pasientene det som er det aller viktigst og mest betydningsfullt for årets ambulansearbeider. At hennes arbeid med fagutvikling og forskning har stor påvirkning for kollegaer og pasienter er en god bonus for henne og settes pris på av oss alle.

– Min identitet

– Jeg er veldig ydmyk. Tenk å få være en del av alle dere. Tenk å få lov til å være uromomentet og pådriveren, sa Randi Simensen da hun tok i mot prisen.

– I 2002 var jeg sykepleier. Jeg var ferdig fagarbeider i 2005. Og det å bli fagarbeider i ambulansefag er min identitet. De siste årene har jeg fått surret med litt annet, med en doktorgrad på si. For det er ambulanse som er min greie. Det er ambulansefaget som er mitt hjerte nærmest. Det er vi som kjører ambulanse som samler data. Det er vi som gjør en stor forskningsstudie på smertelindring i ambulansetjenesten, sa Simensen.

Powered by Labrador CMS