Ambulanse

Vil fjerne ambulanse fra Lødingen

Publisert Sist oppdatert
Helse Nord sysler med tanken om å redusere ambulansetilbudet i Lødingen ytterligere. Planene blir møtt med kraftige reaksjoner fra ordfører Atle Andersen (Ap), ifølge Bladet Vesterålen (krever innlogging).
Styret i Helse Nord fikk i forbindelse med sitt siste møte presentert forslag om ytterligere nedbemanning av ambulansestasjonen i Lødingen.
Forslaget gikk på å flytte dagambulansen til Evenskjer.
Ønsket om endring kommer ikke mange årene etter at Lødingen sist måtte tåle kutt i ambulansetilbudet.
Den gang fra to døgnambulanser, til én døgnambulanse og én dagambulanse.

Bygger ned trygghet og sikkerhet

Selv om styret i Helse Nord besluttet å utsette avgjørelsen til et senere møte, vekker forslaget sterke reaksjoner i det politiske miljøet i Lødingen.
Ordfører Atle Andersen peker på at forslaget både vil øke responstiden, og svekke tryggheten for innbyggerne i Lødingen.
– Vi ber derfor om at vår uttalelse legges ved saken, og at vår anmodning blir behandlet når saken igjen skal opp til behandling i styret i Helse Nord, krever Lødingen-ordføreren i en henvendelse til helseforetaket.

Lang liste med argumenter

Lødingen er den kommunen i regionen som har lengst avstand til sykehus. Ifølge Andersen underbygges det blant annet av at Lødingen troner høyt på statistikken over oppdrag for ambulansehelikopteret.
Å fjerne en ambulanse i tidsrommet da aktiviteten er størst, fremstår for Lødingen-ordføreren som besynderlig.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS