Ambulanse

Styrker legevaktbiler i Indre Østfold

Publisert Sist oppdatert

I henhold til Akuttforskriften skal kommunene ha et tilbud som gjør at lege kan reise ut på sykebesøk, samt å bistå ambulansetjenesten ved akutte hendelser. Nå har Helsehuset Indre Østfold og Sykehuset Østfold inngått et samarbeid for å styrke legevaktbilene i kommunene, melder iØstfold.
Helsehuset Indre Østfold og Sykehuset Østfold mener det er store gevinster for befolkningen ved å styrke legevaktbiler i Østfold opplyser sykehuset Østfold i en artikkel.
–I Indre Østfold har vi allerede en god legetjeneste på Helsehuset, og Sykehuset Østfold kan bistå med sykepleier/paramedic fra Brennemoen ambulansestasjon. Sammen skal vi teste ut dette i seks måneder, og håper at resultatene er så gode at de andre legevaktsdistriktene i Østfold vil følge etter, sier Kristian Devold, daglig leder Helsehuset Indre Østfold.

Mer behandling der pasienten er

Hovedoppgaven til teamet i bilen er sykebesøk til personer som bor på sykehjem og hjemme, og som har vanskelig for å komme til legevakten. Teamet i legevaktbilen kan gjøre vurderinger der pasienten bor som kan spare personene for belastende transport til legevakt eller sykehus. Legevaktbilen skal også rykke ut på akutte oppdrag sammen med ambulanser etter gitte kriterier.
Helsehuset har byttet ut sin gamle legevaktbil med en utrykningsbil fra Norsk luftambulanse. Denne skal i første omgang utstyres slik at sykepleier/paramedic og lege kan ta blodprøver og utføre andre enklere undersøkelser, samt ivareta akuttmedisinske oppdrag bedre og tryggere enn tidligere.
Les mer om saken hos iØstfold

Powered by Labrador CMS