Ambulanse

Styrker ambulanseflåten med «super-ambulanse» til 4,5 millioner

Publisert Sist oppdatert

Helse Nord-Trøndelag styrker ambulansetjenesten med det klinikkleder Øystein Sende beskriver som «en intensivavdeling på hjul» hos Namdalsavisa (krever innlogging).
– Presset på luftambulanse er økende og vi kan ikke regne med å få tilbud om luftambulansetransport ved overføring av intensivpasienter mellom våre sykehus til St. Olavs hospital i like stor grad som tidligere, sier klinikkleder for prehospitaletjenester i Helse Nord-Trøndelag, Øystein Sende.
Den rullende intensivavdelinga er en ombygd bårebil som har en langt høyere grad av teknisk og medisinsk utstyr enn en «ordinær» ambulanse.
– Intensivpasienter som kan transporteres etter vegen må vi forsøke å transportere på vegen – slik at vi avlaster helikoptre og luftambulanse, sier Sende.
Intensivbilen planlegges å bli stasjonert ved Levanger ambulansestasjon. Alternativet til Levanger er mest sannsynlig Steinkjer ambulansestasjon.
– Kommer det flere slike «super-ambulanser» på sikt?
– Nei, vi har vært heldige å ha fått en bil. St. Olavs hospital har en, nå får vi en – og Helse Møre og Romsdal har også ytret et ønske om å få tilsvarende biler i sitt foretak, sier Sende.
Bilen står nå ferdig ombygd og registrert – klar til bruk.
– Den ble meldt inn i forrige uke som tilgjengelig ressurs, men da i første omgang som «ordinær ambulanse» til utprøving. Som fullverdig intensivbil håper vi å ha den klar til bruk senest i starten av mars, sier Sende.
Les mer om saken hos Namdalsavisa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS