Ambulanse

Studenter var øvingsdukker på kriseøvelse

Publisert Sist oppdatert

I flere dager fikk OsloMet-studenter være med på kriseøvelse med Heimevernet og spesialtrente sykepleiere - som pasienter, skriver Khrono - OsloMet sin avis.
De siste ukene har studenter fra sykepleie- og paramedic-utdanningene ved OsloMet sminket seg opp og kledd seg ut som skadede personer.
De har vært med på en omfattende øvelse som har foregått på Akershus festning i Oslo de siste ukene. Flere spesialtrente sykepleiere og folk fra Heimevernet har deltatt på øvelsene, Som forberedelse på å bli sendt til katastroferammede områder.
— Det er en fantastisk mulighet for studentene å lære fra erfarne sykepleiere, samtidig som de får være med på å teste et helt nytt konsept som kommer til å kunne hjelpe mange kriserammede mennesker, sier Carl Robert Christiansen, universitetslektor ved paramedic på OsloMet.
Det nye konseptet og øvelsene er i regi av verdens helseorganisasjon(WHO) og er et resultat av at WHO og EU så seg for dårlig rustet til Ebola-krisen i 2014. Med hjelp fra studentene ved OsloMet har nå kriseteamet blitt godkjent av WHO og er klare til å reise når krisen rammer.
Les mer om saken hos Khrono

Powered by Labrador CMS