Ambulanse

Seersuksess for NRKs «113»: – Vi hadde ikke i våre villeste fantasier drømt om så gode tall

Publisert Sist oppdatert
Hver søndag følger omtrent halvparten av TV- seerne sykehusdokumentaren «113» på NRK, ifølge iTromsø (krever innlogging).

Med andre ord ligger serien – som er produsert i Tromsø – hakk i hælene på lørdagssuksessen «Mesternes mester». Første episode av «113» er så langt sett av 1.128.000 personer, da er streamingtall og repriser også inkludert i tallene.

– «Mesternes mester» er litt bedre, men vi er like under. Det er helt fantastisk at man får det til med en dokumentarserie. Det er fint å vite at dersom man lager serier fra virkeligheten som engasjerer folk, så kan man nå ut til et så stort publikum. Vi har truffet noe som betyr mye for mange og skaper tanker hos folk, forteller programsjef Tone Lein.
Første episode av serien hadde en markedsandel på 50,8 prosent av TV-seerne. De øvrige episode har hatt en markedsandel på mellom rundt 45 prosent og 50 prosent. Unntaket er episode 4 som ble vist samtidig som håndball-EM mellom Norge og Egypt, denne episoden klarte likevel å lokke til seg over 35 prosent av TV-seerne.
Så langt har hver episode et seersnitt på 927.000.
Bak TV-suksessen står et team bestående av 27 personer som har jobbet med serien i nærmere ett og et halvt år.
– Vi hadde selvfølgelig et ønske om å nå ut bredt, men vi hadde ikke i våre villeste fantasier drømt om så gode tall som vi har nå, avslører Lein.

Les mer om saken hos iTromsø (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS