Ambulanse

Ambulanspersonell undersøkte ikke skitne pasienter

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE: Ved flere tilfeller har pasienter fått forsinket behandling fordi ambulansepersonellet har vært følsomme for skitt, ifølge varsler i Västernorrland. Det skriver SVT Nyheter.

SVT Västernorrland har tidligere kunnet fortelle om en hendelse der en pasient ikke ble undersøkt på korrekt måte av ambulansepersonell. Årsaken ble oppgitt å være at ambulansepersonellet anså pasienten for å være skitten.

Nå er to lignende tilfeller der pasienter har blitt rammet på samme måte blitt oppdaget.

«Må vaskes først»

Det første tilfellet handler om en person som ble funnet uttørket på gulvet i hjemmet, og det var uklart hvor lenge personen hadde ligget, men det var avføring på kroppen.

Da ambulansen kom fram til akutten var det ikke blitt gjort noen undersøkelser, årsaken ble oppgitt å være at «pasienten må vaskes først og at utstyret ville blitt skittent». De oppga også at pasienten hadde for mange tepper over seg.

Landstinget har skrevet avvik på oppdraget og oppgir der at pasientens behandling ble forsinket som følge av ambulansepersonellets likegyldighet.

For skitten

Tre måneder senere rapporterer ambulanspersonellet ved ankomst på akuttmottaket at pasienten er respiratorisk og sirkulatorisk stabil. Det viser seg å ikke stemme, og pasienten er heller ikke korrekt undersøkt av ambulansepersonellet. I avviksrapporten skriver man at «medisinsk ansvarlig ville ikke tilskitna apparatene».

Det berørte personellet har nå blitt informert om hvilke retningslinjer som gjelder når det gjelder å ta hånd om pasienter.
Les mer om saken hos SVT Nyheter

Powered by Labrador CMS