Ambulanse

Ambulansestasjon uten godkjenning – vurderer stenging

Publisert Sist oppdatert

FINNMARK: Det er sterke reaksjoner i det politiske miljøet i Alta over at Finnmarkssykehuset har flyttet ambulansestasjonen ved Alta helsesenter til et bygg på Thomasbakken uten at kommunale bygningsmyndigheter er varslet, ifølge Altaposten.
– Jeg reagerer sterkt på at Finnmarkssykehuset tar i bruk et bygg til en svært viktig og spesiell tjeneste uten å ha formalitetene på plass. Det er mange ansatte, og jeg vet at det er stilt spørsmål rundt rømningsveier og låste dører, ting som bygningsmyndighetene er satt til å sjekke og godkjenne, sier Svein Berg (Frp), medlem av hovedutvalget hvor bygningsavdelingen i Alta kommune sorterer under.
– Det er svært lite heldig at Finnmarkssykehuset tar slike snarveier. Tvert om bør Finnmarkssykehuset være et eksempel for andre når det gjeler HMS og sikkerhetskrav.
Virksomhetsleder for byggesaks- og oppmålingsavdelingen, Trond Inge Heitmann, bekreftet før helga at Finnmarkssykehuset driver ambulansetjenesten i Alta fra et bygg hvor det ikke er søkt om bruksendring. Det betyr at bygget har vært brukt ulovlig i siden sommeren 2017, da ambulansetjenesten måtte flytte fra sin base ved Alta helsesenter på grunn av utbyggingen som pågår der.
Leder av ambulansestasjonen, Knut Arne Moe, sier det ikke er hold i ryktene om at det er mangler ved rømningsveier og brannsikring. Både rømningsveier, brannslukningsapparat og nå også brannstige, som ikke er påbudt, er OK. Brannstigen er under bestilling og vil være montert i løpet av kort tid.
Moe kan imidlertid ikke verken bekrefte eller avkrefte om det er søkt bruksendring/brukstillatelse for bygget til ambulansestasjonsdrift.
Les mer om saken hos Altaposten

Powered by Labrador CMS