Akuttmedisin

Det dødelige stoffet Spice selges av ungdommer

Publisert Sist oppdatert

Fra å ha vært et stoff brukt av ungdommer, har internett-narkotikaen Spice spredt seg til eldre, erfarne misbrukere i Sundsvall. Og de vil advare mot dødsstoffet, skriver SVT.

– Mange av mine nære venner har dødd av det, og jeg vil ikke at flere skal gå i dødsfellen. Har man en gang begynt å røyke det, så er det veldig vanskelig å slutte. Det får store konsekvenser for både kropp og sjel, sier Tomas Ulander, når vi treffer ham på busstasjonen Navet.

Mister bevisstheten

Han har selv vært misbruker i 25 år og er en av de som er med i filmen Spice City. En film som foreningen Kris (Kriminellas rätt i samhället) i Sundsvall har fått laget for å vekke debatt om stoffet. Tomas Ulander har egne erfaringer med Spice.

– Mest dårlige erfaringer. Jeg har besvimt, mistet bevisstheten, våknet opp på intensivavdelingen, kardiologen og så videre.

Spice er samlingsnavnet for forskjellige substanser som ligner cannabis, såkalte syntetiske cannabinoider. Sammenlignet med mange andre stoffer er Spice billig.

– Ett par hundrelapper for bruk i en til to dager - en hundrelapp i døgnet. Det er mye billigere enn vanlig hasj, sier Tomas Ulander.

Les hele saken hos SVT

Powered by Labrador CMS