Akuttkjeden

Folk i Kautokeino lider. Folk i Alta lider. Porsanger, Nordkapp og Måsøy lider. Og hammerfestingene lider

Publisert Sist oppdatert

Kom dere til Skaidi. I samlet tropp. Still dere opp, rop NEI sammen! Dette skriver Toril Bakken Kåven som representerer det politiske partiet Nordkalottfolket i et innlegg i iFinnmark.
Siste: Finnmarkssykehuset svarer - Beredskapen blir bedre, ikke dårligere
Bakgrunn: Akutt syke finnmarkinger må bytte ambulanse på veien til sykehuset
Les også: – Jeg tenkte; herregud gjør de faktisk dette her?
Tidligere: Helseminister Høie ber Helse Nord finne alternativer

Gjennom mange år har jeg fått de beste innspill til politikken når jeg har vært ute blant folk. Hos venner, familie og bekjente. På gata, midt inne på vidda, hos eldre, barn, anleggsarbeidere, akademikere og andre. De heftigste diskusjoner er der hvor menneskeliv går tapt, eller vi ser store lidelser. Ambulansesaken rir vestfinnmark som en mare. Det er ekstremt uverdig for pasienter – uansett om pasienten – våre nærmeste – er dødssyk, i fødsel eller «bare» full av smerter. Alle er på sitt mest sårbare og ingen trenger noe så vanvittig som å miste minutter og måtte forholde seg til nye ansikt i en krisesituasjon. Her kommer et råd fra en kjøkkenbordspolitiker, en sterk anmodning til ordførerne jeg fikk overbrakt i sinne og frustrasjon fra en av fylkets velgere, mens diskusjonen var oppunder taket og knyttsneven slo i bordet:

Kom dere til Skaidi. I samlet tropp. Still dere opp, rop NEI sammen! Og dere AP-politikere har sjøl makta på fylket, dere har makt til å bestemme MANGE av de som sitter i helsestyrene. Hvorfor i pokker brukes ikke makta? Har folket rett i at dere bare er ute etter posisjoner? Gjør noe!

Folk i Kautokeino lider. Folk i Alta lider. Porsanger, Nordkapp og Måsøy lider. Og Hammerfestingene lider! For tro ikke at det er noen fordel for dem at deres ambulanser er opptatt med å kjøre i skytteltrafikk mellom Skaidi og Hammerfest. Vi kan ikke ha det slik at til og med Hammerfestingene, som bor 5 minutter fra sykehuset ikke når frem i tide fordi ambulansene er i skytteltrafikk til Skaidi. Det er en skam, og ufattelig at vi nordpå skal være nødt å finne oss i noe sånt.

Les hele saken her
Illustrasjonsbilde fra Sennalandet. Kilde: Wikimedia Commons

Powered by Labrador CMS