Aktuelt

Studiestart for første kull med paramedisinere i Stavanger

Onsdag startet de første paramedisinstudentene ved Universitetet i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en historisk begivenhet, sa dekan Kristin Akerjordet i sin velkomsttale til studentene, i en nyhetsmelding fra UiS.

Etter mange års målrettet arbeid for å bygge opp et akuttmedisinsk miljø ved UiS, var det endelig duket for studiestart for første kull på bachelor i paramedisin.

Overveldende interesse for paramedisin

Dekanen fortsatte sin tale med å gratulere de første 22 studentene med å komme seg gjennom de fysiske testene og å nå opp i konkurransen om de eksklusive studieplassene på programmet.

Bachelor i paramedisin ved UiS var studieprogrammet med høyest antall primærsøkere per studieplass i Norge ved årets opptak.

– Dere kommer til å utgjøre en forskjell

Klinikksjef ved Prehospital klinikk ved Stavanger Universitetssjukehus, Lena Heimvik ønsket også studentene velkommen til studiestart.

Heimvik trakk frem at økte krav til kompetanse i ambulansetjenesten har gitt behov for en bredere og mer omfattende grunnutdanning. Det er derfor en stor gledesdag for ambulansetjenesten at det nå er etablert en bachelorutdanning ved UiS.

Olav Østebø, assisterende ambulansesjef og beredskapskoordinator ved SUS, gikk gjennom utviklingen i ambulansetjenesten.

Østebø avsluttet talen med noen gode råd til studentene som en erfaren ambulansearbeider:
Det er alltid bra med frie luftveier, og aldri feil å holde i hånden.

Les hele nyhetsmeldingen og se bilder hos Universitetet i Stavanger

Powered by Labrador CMS