Aktuelt

Legehelikopter i lufta.

Norsk Luftambulanse med 10 nye år i Danmark

Norsk Luftambulanse Helikopter har nå signert kontrakt om videre drift av de danske legehelikoptrene.

Publisert Sist oppdatert

Den nye kontrakten har oppstart sommeren 2025 med en varighet på 10 år. Dette skriver Stiftelsen Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

– Vi er selvsagt veldig glade og takknemlige for å kunne fortsette vår operasjon i Danmark, etter å ha flydd siden oppstarten i 2014 og prøveperioden før det.

Vi gleder oss til å fortsette det veldig gode samarbeidet med de danske regioner, sekretariatet for Den landsdækkende akutlægehelikopterordningen og ikke minst våre danske piloter og redningsmenn, sier adm. direktør Leif Olstad i Norsk Luftambulanse Helikopter.

Helikopterselskapet er heleid av Stiftelsen Norsk Luftambulanse, en av Norges største ideelle organisasjoner som støttes av 300.000 privatpersoner og 4.000 bedrifter.

Innsamlede midler brukes til innovasjon, forskning og utdanning av nødetatene og helsepersonell.

– Det er veldig hyggelig at vårt datterselskap får fornyet tillit i Danmark, i tillegg til avtalen i Norge.

Det gir synergier og muligheter for videre utvikling og nordisk erfaringsutveksling som også kommer den norske luftambulansetjenesten og pasientene til gode.

Det er tilfredsstillende å se at vi som ideell organisasjon har et kostnadsnivå som også når fram i kommersielle anbud, sier generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Norsk Luftambulanse Helikopter (Norsk Luftambulanse AS) skal fra 2025 levere fem nye helikopter i Danmark inkludert en back-up maskin.

To er en større type enn i dag, Airbus H145, og de tre andre er H135 som i dag. I den nye kontrakten blir det også etablert en ny teknisk base i Billund, i tillegg dagens tekniske hovedbase på Gardermoen.

Selskapet vil fortsatt ha ansvar for piloter og redningsmenn, mens sekretariatet for Den landsdækkende akutlægehelikopterordningen fortsatt står for leger og drift av basene.

Powered by Labrador CMS