Aktuelt

AMK Oslo. Illustrasjonsfoto.

NHN med i fornying av landets AMK-sentraler

Norsk helsenett er tett involvert i fornyingen av landets AMK-sentraler.

Publisert Sist oppdatert

Dagens IKT-løsning for de akuttmedisinske kommunikasjonssentralene (AMK) er utdatert, og det er på tide med en oppgradering, melder Norsk Helsenett.

De fire regionale helseforetakene har derfor et pågående interregionalt prosjekt for å erstatte dagens AMK IKT-løsning med en ny.

Den nye løsningen skal gi en robust og fleksibel teknisk plattform, og etter hvert skal det også tilføres nye moderniserte støttefunksjoner samt mulighet for samordnet respons på tvers av regioner.

Denne uken ble det klart at de regionale helseforetakene har inngått en avtale med Locus Solution AS om levering av fremtidens AMK IKT løsning. Denne anskaffelsen kan du lese mer om på nettsidene til sykehusinnkjøp.no.

I tillegg til å ha vært tett involvert i anskaffelsesprosessen, er Norsk helsenett videre involvert i etableringen av den nye AMK IKT-løsningen og funksjonaliteten rundt denne.

Blant annet er Norsk helsenett pekt på som driftsleverandør av sentrale dataromtjenester for AMK og den relaterte GIS-karttjenesten.

Les saken hos Norsk Helsenett.

Powered by Labrador CMS