Aktuelt

Leger advarer: – Små barn kan kveles av hele druer

Publisert Sist oppdatert

Druer er tredje vanligste årsak til kvelning forårsaket av mat, etter pølser og godteri, ifølge britiske leger. De understreker at druer bør deles opp før de gis til små barn, skriver abcnyheter.

Kvelning er en av hovedårsakene til at små barn dør.
Luftveiene til de minste barna er små og barna har ikke et ferdig tannsett slik at de kan tygge ordentlig. I tillegg er svelgerefleksen underutviklet og barna lar seg lett distrahere. Alle disse faktorene gjør at små barn har økt risiko for å kveles av mat, skriver de britiske legene Amy J. Lumsden og Jamie G. Cooper i det medisinske tidsskriftet Archives of Disease in Childhood.
De ønsker spesielt å sette søkelyset på hele druer, som i verste fall kan ta livet av barn. Ifølge legene er hele druer den tredje vanligste årsakene til kvelning forårsaket av mat, etter pølser og godteri.
I artikkelen viser de til tre saker der barn har satt en hel drue i halsen. Selv om voksne som var til stede, raskt gjorde forsøk på å løsne druen, endte det med at ambulansepersonell måtte fjerne druen med spesialutstyr.
Les hele saken hos abcnyheter

Powered by Labrador CMS