Utenriks

Ambulansekolonne nordvest i Ukraina.

Krigen i Ukraina: – Skrikende behov for aggregater og annet utstyr

Det foregår for tiden intensive bombeangrep over hele Ukraina, og det er et skrikende behov for brann- og helsemateriell.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har allerede fått mange brannbiler, ambulanser og masse materiell, men vi trenger mer, sier nestleder i Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte, Halvor Kongsmo.

Strøm- og gassforsyningene er blitt hardt rammet de siste dagene og befolkningen i Ukraina har en hard vinter i møte.

Brannvesenet i Ukraina monterer nå opp varmetelt rundt om i landet, men aggregater en en mangelvare.

– Vi trenger aggregater (små og store), dieselvarmere, lysutstyr, brannbekledning, kjøretøy, hengere, båter eller annet brann- og helsemateriell. Hvis noen ønsker å donere dette til oss blir vi svært takknemlige, sier Kongsmo.

Styret, fra venstre: Halvor Kongsmo, Erlend Berg, Odd Steinar Rønne, Thomas Velle, Joakim Sandodden, Even Rimestad, Morten Brøndbo og Nikolay Vatne. Foto: Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte

Ny tur i starten av desember

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte planlegger ny tur til Ukraina i begynnelsen av desember. Foreløpig har de ni utrykningskjøretøyer og en semitrailer som skal fylles opp med utstyr til desember- kolonnen.

Siden krigens start i februar har de gjennomført seks turer til Ukraina, og overlevert 46 utrykningskjøretøy og 4 semitrailere med utstyr, samt enorme mengder beskyttelsesklær og utstyr til brannvesen som jobber under daglige missilangrep sør-øst i Ukraina.

Dette utstyret et donert av norske kommunale brannvesen, bedrifter og privatpersoner.

– Jeg vil gjerne takke for alt dere har donert og bidratt med så langt, sier Kongsmo.

Dette blir den sjuende turen til Ukraina for organisasjonen. Nå trenger de flere donasjoner for å fylle opp bilene med utstyr. Foto: Foto: Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte
Powered by Labrador CMS