EMS

Totalvinnerne i Helse Midt: Team Rookies, St.Olav HF. F.v. Kristoffer Gederås, Petter Szabo, Eirik Ringen Pedersen.

Disse stakk av med seieren under EMS Trøndelag

Kristoffer Gederås, Petter Szabo, Eirik Ringen Pedersen fra St. Olavs HF ble totalvinnere av konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 27. april gikk EMS Trøndelag av stabelen med rekordstor deltakelse. Etter lang tids tørke når det gjelder sosial omgang og konkurranser grunnet pandemi, ble det endelig klart for ny konkurranse i prehospital akuttmedisin på Stjørdal.

EMSTRØ er Midt-Norges regionale konkurranse hvor lag fra Helse Møre og Romsdal HF, St.Olav HF og Helse Nord-Trøndelag HF deltar.

Ti lag deltok

Det var første gang lag fra Helse Møre & Romsdal HF deltok, så nå vil vi nok for ettertiden ta navnet EMSMIDT. EMS Trøndelag var arrangementsansvarlig med Fellesfunksjonen Helse Midt, og de øvrige regionale Helseforetak som nødvendige bidragsytere. Takker også våre Fagforeninger og øvrige støttespillere.

Vinnerne i EMSTRØ2022 ble:

  • Team Rookies, totalvinnere i Helse Midt, fra St.Olav: Kristoffer Gederås, Eirik Ringen Pedersen og Petter Szabo.
  • Team raske damer, Helse Nord-Trøndelag: Monika Foros , Kine Kristine Ingulsvann, Daniel Rotmo og Martin Floor
  • Team Slogen, Møre og Romsdal HF: Trine Måseidvåg, Lars Ranjit Midtflø, Mathea Sofie Valderhaug og Andrine Myrene Teigene.

Se bildekarusellen fra EMS Trøndelag:

10 lag deltok i konkurransen, fra Vikna i nord til Møre i sør, og sørget for en dag fullspekket med godt ambulansearbeid, konkurransenerver og moro.

Opprinnelig var 12 lag påmeldt, men to lag måtte dessverre melde avbud. Konkurransen satte sitt preg på hele Stjørdal med aktiviteter og poster både i sentrum og i området rundt.

Det er tredje året regional EMS- konkurranse arrangeres i Trøndelag, og interessen rundt konkurransen har økt for hvert år. Arbeidet med planlegging av dagen startet allerede høsten 2021, og de seks postene er arbeidet fram i samarbeid med postansvarlige.

Postene skal vise bredde og kunne teste deltakerne i ulike situasjoner fra etiske utfordringer til krevende operative oppdrag.

Realistiske caser

I år, som tidligere år, har EMS Trøndelag hatt et godt samarbeid med de andre nødetatene, og både politiet og brannvesenet i Værnesregionen har bidratt i planlegging og gjennomføring av sine poster. Elever fra ambulansefaglinja på Lukas vgs stilte som markører.

De seks forskjellige casene som deltakerne fikk teste seg i var:

  • Hengetraume med bistand av VBRT
  • Suicidal hendelse med bil i lukket garasje
  • Bevisstløs person med sårskade i hodet
  • Rutineoppdrag for Stjørdal Lensmannskontor som utviklet seg til alvorlig voldsskade mot tjenestemann
  • 71 grader Nord- øvelse på torvet med faglig utfordring
  • En liten trafikkulykke, fasilitert av professor Halvor Nordby der etikk og kommunikasjon var hovedfokus.

Tilbakemeldingene fra deltakerne var casene var realistiske, og at alle hadde en tvist i forhold til melding, noe som gjorde at teamene måtte endre fokus underveis.

Silje Murvold Fossum, andreårslærling på Stjørdal stilte på aspirantlaget. Hun syntes konkurransen var en trygg og morsom arena for læring:

– Som deltakere ble vi presset litt utenfor komfortsonen vår, og det er jo da vi lærer mest. Øvingen i forkant og alle faglige diskusjonene bidro til godt samhold både på arbeidsplassen og blant deltakerne. Engasjementet rundt konkurransen satt også øvingskulturen på agendaen, sier Myrvold Fossum.

Hoveddommer Steinar Einvik er til vanlig anestesilege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Han tror slike dager har stor betydning for de som jobber i ambulansen, og at det motiverer og stimulerer til innsats for å øke egen kompetanse.

– De som er med på konkurransen øver mye i forkant, noe som merkes rundt om på stasjonene. Likedan kan blest om konkurransen i seg selv bidra til at flere har lyst til å melde seg på neste år, og på den måten skaper slike dager positive ringvirkninger for interessen for ambulansefaget, sier Einvik.

Dagen ble avsluttet med god mat, sosialt samvær samt heder og ære til vinnerlagene.

Påmeldte lag til norgesmesterskapet i Oslo

Finalen i norgesmesterskapet arrangeres 29.- 30.august på Thon Hotel Oslo Airport. Foruten regionale mesterskap i Trøndelag arrangerer EMS Sørlandet regionalt mesterskap lørdag 14.mai på Dyreparken hotell i Kristiansand. Nordland, Innlandet, Telemark og Oslo stiller også med lag under norgesmesterskapet i august.

Powered by Labrador CMS