Aktuelt

Babcocks ambulanseflyvirksomhet i Norge har fått nye eiere og bytter navn til Avincis, men virksomheten fortsetter som før.

Babcock i Norge blir Avincis

Ancala Partners kunngjorde i dag at de har fullført oppkjøpet av Babcocks luftfartsvirksomhet innen beredskap i Spania, Portugal, Italia, Norge, Sverige og Finland for 136,2 millioner euro på vegne av sine fond.

Publisert Sist oppdatert

Virksomheten, som har blitt omdøpt til Avincis, leverer luftambulansetjenester, brannslukking fra luften, og søk- og redningstjenester. Avincis skriver i en pressemelding at dette hovedsakelig skjer gjennom kontrakter med lokale og nasjonale myndigheter. Avincis opererer en flåte på over 220 luftfartøy, hvorav omtrent halvparten er eid. Fartøyene er fordelt på over 160 baser.

Avincis skriver videre i pressemeldingen at de vil bli ledet av påtroppende administrerende direktør John Boag har 38 års erfaring i luftfartsindustrien i Australia, Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika. Han var tidligere administrerende direktør i Cobham Aviation Services Australia, et luftfartsselskap som leverer spesialiserte luftfartsløsninger til offentlige og private kunder. Før Cobham var han administrerende direktør for Babcock Internationals Australasian Aviation Division.

Ancala har også utnevnt Kim Gillis som leder av Avincis Advisory Board. Gillis var tidligere styreleder i Cobham Aviation Services Australia og tidligere visepresident og administrerende direktør for Boeing Defense Australia.

Avincis opererer på globalt nivå, hjemmehørende i Spania, Italia, Norge, Sverige, Portugal og Finland, og med virksomhet i Chile og Mosambik.

Powered by Labrador CMS