Reportasje

Regionalt ambulansemesterskap ble arrangert i Stjørdal onsdag 25. April 2018.Konkurransenerver?Tilsynelatende ikke for Team Levanger med MayHilde Settenø og Ståle Tronhus bak i bilen her.

Her blir det liv! Trøndelags andre ambulansemesterskap

Sju trønderlag stiller til start på Stjørdal i dag. De skal gjennom seks ulike kasuistikker som skal teste ambulanse-evnene til det ytterste. Her gjelder det å ha hjerte, hjerne og nervesynapser i ro og orden.

Publisert Sist oppdatert

Les mer om kasuistikkene på EMS Trøndelag her

Det hører til med et mesterskap med respekt for seg selv å ha en logo. Og hvilken logo! Kan dette være Karstein Hollås, planleggings- og gjennomføringssjef for hele mesterskapet, sitt verk?

Noen er her for å forsvare mestertittelen fra i fjor.

Team Vikarlaget: Thale Bråten, Malene Solum Hansen og Ragnhild Stornes, i år med Emil Alfsnes som reserve og coach, forsvarte landsdelens ære godt i det nasjonale mesterskapet i fjor høst med en tredjeplass.

Laget innrømmer at det er litt nerver og spenning med i bildet. De har trent en god del og har fått med Ragnhild Stornes som er ny på laget, men har flest år i Star of life-tjeneste av de tre.

– Dette er mest av alt en teamkonkurranse, så det handler om å gjøre systematiske undersøkelser og ha god kommunikasjon! Andre er her for å få revansj etter fjoråret, eller de vil kanskje bare være med på moroa?

Team Levangers Andreas Oldren og May Hilde Settenø deltok også i fjor. I år har de med seg Line Plhan, og Anniken Bukten som reserve.

– Vi er klare for revansj! bekrefter Andreas Oldren.

Men mest av alt er det moroa og egenutfordringen som lokker, innrømmer han.

Som et av to sørtrønderske innslag - selv om trønderne nå har blitt ett rike – og helt nye i gamet har vi Team Trondheim Rookies: Kristoffer Gederås, Eirik Ringen Pedersen og Morten Haugum.

Da Trønderbataljonen (se lenger ned) meldte seg på, bestemte gutta seg for å gi dem litt konkurranse.

I fjor var det nemlig bare et lag fra Sør-Trøndelag, og de ble automatisk kvalifisert til det nasjonale mesterskapet.

St. Olavs hospitals ambulanse-ære skal også forsvares av Trønderbataljonen som består av Petter Szabo, Aleksander Mantler og Joakim Lindahl.

– Vi meldte oss på seint, men har trent så mye vi kunne etter det, sier laget som gleder seg til å representere foretaket og konkurrere mot gode kollegaer.

De øvrige tre lagenes valg av teamnavn avslører enten stedstilhørighet, inspirasjon fra action-klassikere og den kvinnelige ambulanseversjonen av den berømte og beryktede bergenske komikergjengen Raske menn.

På Team Namsen finner vi Siri Hågensen (fra venstre), Jøran K. Dahl og Ola Flataas.
Siri er veilederen til Ola som er førsteårslærling.

– Dette er bra for miljøet og det faglige! sier Siri som jobber på Namsos sammen med Ola. Jøran jobber på Grong.

De fant hverandre på en fagdag. Jøran var med i fjor. De har byttet litt vakter for å få trent caser på egenhånd og med fagutvikler.

Team Raske damer: Monika Foros, Kine Kristine Ingulfsvann, Andrea Ovesen Rakvåg, og en sporty reserve i Daniel Rotmo.

– Vi kommer fram fort, snakker fort og behandler fort! flirer Monika.

– Men riktig? kontrer et av de andre lagene.

Laget jobber til daglig på Stjørdal ambulansestasjon, så de er lokalkjente. Om de vinner så er vinnersangen klar.

Team Topgun virker klare for det meste av utfordringer: Lasse Grande Tetlie, Ingerine Abel og Lisbeth Slatlem Jønnum, jobber på stasjonen Flatanger og Leksvik.

Powered by Labrador CMS