STASJONEN VÅR

Anne Karen Vasdal med ambulanse foran garasjen
Anne Karen Vasdal med Hattfjelldals 2018 modell VW Amarok. Men de har hatt to Volvoer tidligere, og ønsker seg gjerne en ny Volvo i garasjen.

Hattfjelldal – en typisk norsk ambulansestasjon

Omtrent midt i Norge finner du Hattfjelldal ambulansestasjon. Fasilitetene er gode, men det er én ting de ansatte savner.

Publisert Sist oppdatert

Ambulansestasjonen i Hattfjelldal kan utmerket godt være representanten for brorparten av landets ambulansestasjoner. En bil på stallen på samme vis som nesten halvdelen av landets ambulansestasjoner. Og ingen reservebil til uforutsette hendelser i garasjen. Litt utenfor allfarvei (E6) og med lang vei (drøye 9 mil) til nærmeste akuttmottak. Ambulansestasjonen ligger kun fire mil til svenskegrensen.

Ambulansestasjonen i Hattfjelldal hører til Helgelandssykehuset HF. Den ligger nær grensen til Trøndelag, nesten midtveis mellom Halden (100 mil) i sør og Nordkapp i nord (123 mil). 

Stasjonen i Hattfjelldal er en av mange som gjennom årene har vært under lupen. For i 2016 diskuterte styret i HF om å fjerne en av ambulansene i området. Hattfjelldal, Grane, Vefsn og Hemnes som var i søkelyset. Stasjonen i Hattfjelldal overlevde denne analysen.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS