Redningshelikopter

Viktige steg mot permanent redningshelikopter i Tromsø

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen tar grep om beredskapssituasjonen i Nord-Norge, og ber om en hasteløsning for å få på plass redningshelikopter i Troms, skriver Folkebladet på lederplass.
Regjeringen har bedt om tilbud på redningshelikopter fra markedet, og har allerede fått henvendelser fra seks aktører som kan stille med rednigshelikopter med heis — med base på Bardufoss. Tilbudene skal nå vurderes av samfunnssikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring Gjedde (Frp) og legges fram til politisk behandling i juni. Hun vil ha løsningen fort på plass, og vi antar at det betyr til høsten.
Det er en viktig prosess regjeringen har igangsatt. Den siste tids hendelser, ikke minst den dramatiske cruiseskip-motorstoppen på Hustadvika, har vist hvor sårbar rednings- og beredskapssituasjonen er i vårt kystland. «Det er for langt opp dit»-uttalelsen fra statsminister Erna Solberg om beredskapen nordover mot Svalbard skapte store bølger.
Nå viser den samme Solberg-regjeringen handlekraft. Selv om det i første omgang er snakk om en mildlertidig løsning, i påvente av en permanent redningshelikopterbase, er dette i realiteten en etablering som kommer for å bli. Noe annet vil være utenkelig.
Det er også utenkelig at basen etableres andre steder enn på Bardufoss. Her kan man samtrene med NH90-helikoptrene i et veldrevet og etablert helikoptermiljø. På Bardufoss er det også tilgjengelige lokaler og mye ledig luftrom. Bardufoss ligger også strategisk og perfekt plassert i forhold til dagens baser i Bodø og på Banak.
Les hele lederen hos Folkebladet

Powered by Labrador CMS