Medieklipp

Sea King fortsetter som redningshelikopter enn så lenge.

Vil fly pasienter fra Nordvestlandet med militært redningshelikopter

Forbereder seg på smittetopp med "ekstrem situasjon"

Publisert Sist oppdatert

Sjukehusa jobber fortsatt hardt for å forberede verste-fall-scenariet fra Folkehelseinstituttet. - Vi vil kunne stå i toppunktet i maks noen uker. Sjøl med alt utstyret, vil ikke personalet klare det mer enn noen få uker melder Romsdals Budstikke. (Krever innlogging)

Det sa Henrik A. Sandbu, fagdirektør for helsefag i Helse Midt-Norge, da styret i Helse Midt-Norge møttes på skype onsdag.

Et punkt på møtet var orientering om hvordan det går med arbeidet for å ruste sjukehusa i Møre og Romsdal og Trøndelag for en situasjon med smittetall 1,3 - det vil si at 10 med virus smitter 13 andre.

Det vil gi en kraftig vekst i smittede i forhold til i dag, der 10 med virus smitter bare 7 andre, slik at koronaviruset svinner hen.

Henrik Sandbu pekte på at Midt-Norge ved en slik smittetopp trenger å øke fra normalnivået på 38 intensivsenger opp til 195.

Kan hente inn 330-skvadronen

I en slik pandemi-topp sier planene at helseforetaka må hjelpe hverandre ved behov. Det kan da bli aktuelt å flytte pasienter mellom foretaka, sa adm.dir. Stig A. Slørdahl:

- Pasientene skal komme dit vi har kapasitet og kompetanse til å behandle dem. Det skal være like trygt å bli sjuk i Volda og Namsos som ved St. Olavs.

For lange transporter, som Ålesund - Trondheim, kan helikopter eller fly være aktuelt, står det i statusrapporten fra Helse Midt til departementet. Og:

"330 skvadronsine redningshelikoptre er førstevalget ved denne type overføringer."

Les mer om saken hos Romsdals Budstikke. (Krever innlogging)

Powered by Labrador CMS