Medieklipp

Smittevern: Bilde av visir hentet fra Facebookgruppen 3D-printere til bistand for helsevesenet under covid-19.

Tallene viser: Covidpersonell er mest smittet i helsetjenesten

SVERIGE: Tall fra Vårdförbundet viser at halvparten av den helsepersonellet i regionen som smittes med covid-19 har jobbet på en covidavdeling, eller nær en pasient som senere får konstatert smitte.

Publisert Sist oppdatert

Det uroer hovedvernombud Karin Nordén Persson.

– Dette viser at det finnes en korrelasjon mellom å ha jobbet på en covidavdeling og selv få covid-19, sier hun til SVT Nyheter.

Tallene viser at fram til den 5. juni ble det konstatert 220 tilfeller av covid-19 blant helsepersonell i Region Ørebro.

Omtrent halvparten 112 stykker, gjelder personer som har arbeidet på noen av regionens covid-avdelinger, eller nær en pasient som senere har blitt konstatert smittet.

– Man kan tydelig se at personellet på covidavdelinger er overrepresentert når det gjelder smitte, sier hovedvernombud, Karin Nordén Persson.

Tall som bekymrer

Om smitten er spredt via pasienter eller mellom personell vil hun ikke spekulere i, men hun sier at tallene er bekymrende, og peker mer mot det ene enn det andre.

– Ambulansen som har hatt mye smittevernutstyr har lavt antall smittede. Jordmødre som arbeider veldig sikkerhet, har hittil hatt null registrert smitte.

Trolig er tallene høyere enn 112.

Les hele saken hos Sveriges Television

Powered by Labrador CMS