Medieklipp

Elektronmikroskopbilde av koronaviruset 2019 nCoV eller SARS CoV-2 som forårsaker covid-19. fra en pasient i USA den 21. februar 2020.

Ny studie: Antistoffer mot korona varer i cirka seks måneder

En forskningsstudie av britiske helsearbeidere gir svar på hvor lenge man kan være beskyttet mot covid-19 etter gjennomgått koronavirusinfeksjon.

Publisert Sist oppdatert

I en fersk studie, publisert i det medisinske tidsskriftet New England Journal of Medicine, konkluderer forskerne med at tilstedeværelsen av antistoffer for koronaviruset gir påfølgende immunitet hos de fleste i minst seks måneder.

Funnene er også omtalt i anerkjente British Medical Journal.

Forskerne studerte 12 541 helsearbeidere ved fire britiske sykehus i 31 uker, skriver Dagbladet.

Studieperioden omfattet Storbritannias to smittetopper i mars-april og oktober-november 2020.

Forskerne fant at 1265 helsearbeidere, rundt 10 prosent, testet positivt for antistoffer.

Videre fant forskerne under oppfølgingsperioden ingen symptomatiske infeksjoner hos helsearbeidere med antistoffer.

– I denne studien, der man fulgte helsearbeidere ved fire britiske sykehus, fant man at svært få personer med antistoffer mot SARS-CoV-2-virus fikk ny infeksjon i løpet av oppfølgingstida på 31 uker, sier assisterende direktør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet og fortsetter:

– Bare to personer med antistoffer avla en ny positiv virustest i løpet av perioden og ingen av dem hadde symptomer. Dette tyder på at man sannsynligvis er svært godt beskyttet mot ny infeksjon, i alle fall i seks måneder, etter at man har hatt covid-19, sier den assisterende helsedirektøren.

Les mer om saken hos Dagbladet

Powered by Labrador CMS