Medieklipp

Bell-helikopter fra Forsvaret.

Kirkenes beholder Forsvarets helikopter

Tirsdag kom beskjeden som legeforeningen i Finnmark fryktet aldri skulle komme.

Publisert Sist oppdatert

Helse Nord har snudd – og spurt Forsvaret om å få beholde helikopteret i Kirkenes frem til 15. juli, melder NRK.no

Kommuneoverlegen i Vadsø er både overrasket og lettet når hun får vite at Helse Nord har bedt Forsvaret om å få beholde helikopteret i Kirkenes frem til 15. juli.

Det såkalte Bell-helikopteret har vært en del av beredskapen siden sommeren 2019, men skulle tas ut 15. april. Dette har møtt sterk motstand fra lokalt hold.

Finnmark legeforening og Øst-Finnmark regionråd er blant flere som har tatt til orde for å forlenge avtalen.

– Sårbar situasjon

Helse Nord RHF opplyser at det er koronasituasjonen som er årsaken til at de ønsker å forlenge avtalen.

– På bakgrunn av den pågående koronapandemien anmoder vi Forsvaret om støtte med et Bell-helikopter i Kirkenes til ambulansetransport i og fra Finnmark til 15. juli. Vår erfaring tilsier at vi raskt får svar på dette, skriver kommunikasjonsdirektør Anne May Knudsen i en e-post til NRK.

Og det svaret fikk de tirsdag kveld. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) bekrefter til NRK at de sier ja til anmodningen fra Helse Nord.

– Sånn situasjonen er nå er det viktig å ha en beredskap som trygger befolkningen. Derfor vil vi forlenge avtalen. Samtidig vil jeg ta en prat med helseministeren, fordi denne beredskapen går ut over andre ting Forsvaret skulle ha gjort, sier Bakke-Jensen.

Les mer om saken hos NRK.no

Powered by Labrador CMS