Medieklipp

Trine Lynghaug (t.v) og  Christina Rebekka Eriksen (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange.

Får frierbrev etter tv-suksess

Single «113»-Christina får mye oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Andre sesong av «113» på NRK1 nærmer seg slutten, skriver Dagbladet.

NRK har ennå ikke bestemt om det blir enda en sesong. Det har ikke vært noe å si på interessen, med seertall på opp mot en million som ukentlig har fulgt med på ambulansearbeiderne ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Sendetidspunktet for tiende og siste episode av «113 - sesong 2» utsettes.

Episoden vises 20. desember på NRK1 og slippes på nett i NRK TV samme dag. Årsaken er at siste omhandler dagene før jul og selve julaften, opplyser NRK.

En av dem vi er blitt kjent med i høst, er ambulansearbeider Christina Rebekka Eriksen (28). Vi har fulgt henne på flere oppdrag. Bak rattet i ambulansen på glatte veier ut til rutineoppdrag eller på akutte utrykninger.

– Jeg har vært ambulansearbeider i ti år allerede. Jeg bestemte meg tidlig, og visste hva jeg ville bli. Gikk i gang med utdannelsen på videregående, og har jobbet på flere steder her i Troms, forteller hun til Dagbladet.

«113» har gitt tv-seerne et innblikk i hvordan ambulansearbeiderne jobber, og ikke minst hvor nært de kommer syke og skadde.

– Det viktigst for meg, er at jeg som ambulansearbeider får lov til å gjøre en forskjell. Jeg føler at «113»-serien er en slags folkeopplysning. Det fine med den er at vi får vist fram et yrke som kanskje ikke folk flest helt vet så mye om.

Christina Rebekka Eriksen føler seg ikke som noen kjendis, selv om hun nesten daglig opplever å bli gjenkjent som «113»-Christina. Det er yrket hun er stolt av å vise fram.

Ambulansearbeideren legger likevel ikke skjul på at det er blitt noen frierbrev.

– Det er ikke fritt for det. Jeg har fått noen henvendelser fra menn som ønsker kontakt, men jeg står han av. Jo, jeg er singel, og så langt er jeg fornøyd med det.

Les mer om saken hos Dagbladet

Powered by Labrador CMS