Medieklipp

AMK Nord-Trøndelag er den første sertifiserte sentral i Midt-Norge

AMK Nord-Trøndelag er nå sertifisert i henhold til ISO 9001, som den første sentralen i Midt-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Revisjonen ble gjennomført uten fysiske møter på grunn av koronakrisen, skriver Helse Nord-Trøndelag i en nyhetsmelding.

– Dette er vår første sertifisering og en veldig positiv erfaring for oss. Det har vært meget effektivt. Vi opplever at vi både har spart tid og unngått reising. Vi har kommunisert med revisor ved hjelp av e-post, telefon og videomøter på Skype, sier avdelingsleder Arnt J. Myrvold.

AMK-sentralen er lokalisert til Sykehuset Namsos og betjener opptaksområdet fra Bindal i nord til Stjørdal i sør.

– Gjennomgangen av prosedyrer og arbeidsmetodikk foregikk ved at vi delte skjerm, og slik fikk vi vist fram all den nødvendige dokumentasjonen. Den visuelle omvisningen skjedde med bruk av mobiltelefon og kamera.

Bakgrunnen for å bli sertifisert i henhold til ISO 9001, var ønsket om å få en ekstern vurdering av systemene og arbeidsmetodene til AMK-sentralen.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvalitet og prosedyrer for hvordan vi håndterer hendelser, og forarbeidet med sertifiseringen gikk vi i gang med allerede i 2016. I januar i år kontaktet vi revisor Kiwa Norge, opplyser Myrvold.

Revisjon uten fysiske møter

Kiwa Norge er ledende leverandør av testing, inspeksjon, sertifisering og kurs.

Dette er første gang revisjonsleder Ingebjørg Sjåstad i Kiwa utfører en revisjon fullstendig digitalt.

Hun understreker at Kiwa er opptatt av å sikre at norske bedrifter skal opprettholde sine godkjenninger og leveranser.

Myrvold forteller at ambisjonen er å utvide ISO-sertifiseringen, og inkludere den kommunale legevaktsentralen i tillegg til AMK-sentralen.

Les hele nyhetsmeldingen hos Helse Nord-Trøndelag

Powered by Labrador CMS