Medieklipp

Britisk ambulanse. Kilde: Wikimedia Commons.

Ambulansepersonell i London må dele en maske per bil

NHS sier at det er nok masker, men at manglende leveranser har ført til mangel.

Publisert Sist oppdatert

Ambulansearbeidere som får oppdrag til pasienter som kan være smittet med koronaviruset, har blitt fortalt at bare en i hvert team på to kan bruke ansiktsmaske, skriver the Guardian.

Den andre skal holde seg to meter unna pasienten, om det er «klinisk mulig».

Beskjeden ble sent ut til London Ambulance Service (LAS) sien team klokka tre om natten på tirsdag.

Beskjed på skjermen

På ambulansenes terminaler sto det at «på grunn av høyt volum av oppdrag ber vi dere om å bruke en maske per team, mens vi prøver å fylle opp lagrene.»

Videre sto det:

«Den som behandler pasienten skal bruke maske, den andre bør holde seg to meter unna pasienten om klinisk mulig.»

En talsperson for LAS sier til the Guardian at det er nok smittevernsustyr, inkludert masker, men at man gjør tiltak for å forsikre seg om at man ikke går tom.

Mangel

Samtidig sier fagforeningen, the GMB union, som representerer ambulansearbeiderne, at da man kom på skift tirsdag var det ikke nok hånddesinfeksjon, ansiktsmasker eller infeksjonstørk i kjøretøyene.

– Ambulansetjenestene prøver desperat å få tak i nok utstyr til mannskapene, men det kommer ikke nok gjennom utstyrskjeden, sier Jason Dicker, paramedic på sørøstkysten og lokal tillitsvalgt.

– Det er en grunn til at et ambulanseteam er et ambulanseteam. Jeg trenger makkeren min rett ved siden av meg. Det er helt uakseptabelt og farlig for oss å bli adskilt på grunn av utstyrsmangel.

Les mer om saken hos the Guardian

Powered by Labrador CMS