Medieklipp

Fra SOS Alarm.

Ambulansepersonell forlot naboer med død mann i badekar - burde ha varslet politiet

Hvordan vet man at det ikke har skjedd noe kriminelt?

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE: Da ambulansepersonellet kom til stedet der mannen ble funnet død i badekaret, vurderte de det slik at dette ikke var et politioppdrag. Nå anmeldes feilen, skriver Norrtelje Tidning (krever innlogging).

Det var i forrige uke at SOS Alarm fikk et oppkall til 112 fra en person som hadde funnet naboen død i badekaret. Den avdøde hadde mistenkt misbruk og led av psykisk uhelse.

Politiet ble også utkalt til bostedet, men de kom ikke fram før ambulansen gjorde vurderingen at dette ikke var noe politioppdrag og sendte melding til politiet om det.

Ambulanspersonellet dro deretter fra stedet for å spise, og lot i stedet naboene møte legen fra helsesentralen. Det framkommer i avviket fra SoS Alarm som konstaterer at oppdraget burde vært håndtert av politiet.

"Hvordan vet man at mannen ikke er tatt livet av og om gjerningsmannen er igjen på stedet?" skriver SOS Alarm i rapporten som gjelder ambulansevirksomheten som kjører i Region Stockholms område i nord.

Etter hvert dro politiet likevel til bostedet og kalte tilbake ambulansen for å få en redegjørelse om de hadde rørt noe i leiligheten.

Les mer om saken hos Norrtelje Tidning (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS