Medieklipp

AMBULANSEKAPRING: En bevæpnet mann stjal en ambulanse i Oslo, og ble pågrepet. Flere kjøretøy og personer skal ha blitt påkjørt av ambulansen før den ble stanset.

Aktor ber om 12 års forvaring for ambulansekapreren

Aktor Alvar Randa ba torsdag Oslo tingrett om å dømme mannen som er tiltalt for sju drapsforsøk under ambulansekapringen i Oslo til 12 års forvaring.

Publisert Sist oppdatert

Påtalemyndigheten mener at den 33 år gamle mannen med vilje forsøkte å kjøre på et eldre ektepar, to politimenn og en mor som trillet en barnevogn der det lå et sju måneder gammelt tvillingpar på Torshov i Oslo 22. oktober i 2019, skriver TV 2.

Det skjedde etter at mannen hadde kapret en ambulanse på Rosenhoff, før han kjørte til Torshov.

– Det er et ubestridelig faktum at stedene han kjører opp på fortauet i Åsengata, er på de to stedene der det er folk. To polititjenestemenn har vitnet på at de anser det som ulogisk at han ellers skulle kjøre opp på fortauet akkurat på de stedene, gjengir Vårt Oslo NTB.

Det sa aktor Alvar Randa i sin sluttprosedyre i saken mot mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sju personer med en kapret ambulanse på Torshov 22. oktober 2019.

Moren til tvillingene sa tidligere i rettssaken at hun opplevde det som at ambulansen svingte opp på fortauet mot henne og barna. Hun kastet seg unna og forsøkte å trekke tvillingvogna vekk. Den ble likevel påkjørt, men babyene ble ikke alvorlig skadd.

Også ekteparet kom seg unna.

Les mer om saken hos TV 2 og hos Vårt Oslo

Powered by Labrador CMS