Luftambulanse

Mener de ble bløffet i kamp om millionkontrakt: – Vi fikk sjokk da vi leste at Totalrenovering hadde fått jobben

Publisert Sist oppdatert

Tre tromsøentreprenører reagerer på prosessen da Totalrenovering fikk kontrakt med Babcock. Selskapets driftsdirektør mener imidlertid at de har gått riktig frem overfor tilbyderne, men erkjenner at de kanskje ikke var «tydelige nok", skriver Fremover (krever innlogging).
Tidligere: Babcock henter teknikere fra tidligere flyselskap

ngve Johnsen i Tromsø-entreprenøren BME Johnsen reagerer på prosessen med Babcock da konkurrenten Totalrenovering vant en kontrakt på rundt 40–50 millioner kroner.

Nord24 skrev en sak da det ble klart at Totalrenovering hadde fått oppdraget med å bygge en ny hangar til luftambulansen på flyplassen i Tromsø. Her opplyste toppsjef Marius Hansen at det var seks tilbydere – tre lokale og tre nasjonale.

BME Johnsen brukte tid og krefter på å regne på en mulig kontrakt. Nå mener de seg bløffet.

– Sannheten er jo at ingen av oss tre andre entreprenører som jobbet med tilbud til Babcock fikk anledning til å gi pris, til tross for at vi gjentatte ganger ba om å få en dato for når vi skulle levere, uten å få svar.

– Fikk sjokk

Dette gjelder både Bjørn Bygg AS, NT entreprenør AS og BME Johnsen AS

– Vi fikk alle sjokk da vi leste at Totalrenovering hadde fått jobben, sier Johnsen.

– Vi gikk og ventet på jobben, og trodde vi skulle få regne på den, men fikk ikke svar. Vi synes det er uvanlig at vi velges bort uten å få regnet på en jobb – i og med at vi er en stor entreprenør og har kompetanse på dette, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i PEAB Bjørn Bygg.

Kjell Nilsen i NT entreprenør stiller seg bak kritikken og sier at han er veldig overrasket over prosessen.

– Står fritt til å velge

Hilde Sjurelv, driftsleder i Babcock, mener imidlertid at de har gått riktig frem overfor tilbyderne:

– Babcock skal bygge en hangar i Tromsø, og finansierer denne selv. Vi står helt fritt til å velge den entreprenøren vi mener kan gi det beste resultatet, og vi er svært tilfreds med valget av Totalrenovering. De tilbyr spisskompetanse for våre komplekse operasjoner og har et solid lokalt eierskap, uttaler driftsleder, Hilde Sjurelv, som styrte kontraktsprosessen.

Og legger til:

– De entreprenørene som var med i konkurransen må gjerne fortelle hvem der er, men vi behandler selvsagt disse opplysningene konfidensielt dersom de ikke selv ønsker å gå ut med det. Vi har gitt svar direkte til alle.

– Useriøs behandling

Johnsen reagerer også på svaret som er gitt:

– De bekrefter jo at de bløffet om at Totalrenovering vant i konkurranse med seks andre. Ingen andre fikk anledning til å gi pris. Ukulturen med useriøs behandling av dem som har hatt møter med dem og ville levere tilbud bekrefter de også.

Han stusser også over den påståtte spesialkompetansen hos konkurrenten.

– Totalrenovering er det eneste firmaet av oss fire som ikke har noe tilsvarende å vise til.

Les mer om saken hos Fremover (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS